Καφές, μια αγαπημένη συνήθεια που έχει την ιδιότητα να μας ξυπνάει. Γι’ αυτό, και τον απολαμβάνουν καθημερινά τόσοι άνθρωποι. Όμως, υπάρχει ένας καφές, που σας βοηθά να «κοιμάστε ήσυχοι». O Buondi Craft.
Πόσες φορές έχουμε βρεθεί να κατηγορούμε «τη γεύση του πικρού!» όταν δοκιμάζουμε ένα καφέ; Γιατί συμβαίνει να είναι συνώνυμο του πικρού μία δυσάρεστη γεύση ή αίσθηση στο στόμα;
Ολοένα και περισσότερα φυσικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται ως πρωτοφανή τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έντασης και των σοβαρών επιπτώσεων τους. Η αιτία αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή και την έκφραση της φύσης απέναντι στα νέα δεδομένα.
Για να χαρακτηριστεί ένα ρόφημα, ένα τρόφιμο ως γλυκό θα πρέπει να περιέχει κάποιο ποσοστό από σάκχαρα ή πολυσακχαρίτες.
Είναι τα στοιχεία αυτά που ανιχνεύονται από τους γευστικούς κάλυκες του «γλυκού» στη γλώσσα μας και δίνουν την σχετική πληροφορία στον εγκέφαλο.
Η διαδικασίας φίλτρανσης του καφέ ακολουθεί αυτή της εκχύλισης με τους δύο αυτούς όρους πολύ συχνά να συγχέονται. Με την χρήση φίλτρου αυτό που επιτυγχάνουμε είναι η απομάκρυνση όλων εκείνων των στοιχείων, διαλυτών και μη, που δεν θέλουμε να περάσουν στο τελικό μας ρόφημα.
Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις και αναλύσεις σχετικά με το ποιος είναι ο πιο δυνατός καφές;
Θα ξεκινήσουμε διακρίνοντας το παραπάνω ζήτημα σε δύο ομάδες.
Η αγάπη για τον καφέ είναι κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ πολλών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Δεν αποτελεί μόνο μια πρωινή συνήθεια, αλλά για πολλούς είναι μια ιεροτελεστία και μια κοινωνική εμπειρία που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε για καφέδες που έχουν υποστεί τη διαδικασία ζύμωσης (fermentation). H αλήθεια είναι όμως ότι ζύμωση υπάρχει, σε ένα βαθμό, σε όλες τις επεξεργασίες καφέ.
Η βιομηχανία του καφέ αποτελεί μια σημαντική κατηγορία στο τομέα της γεωργίας. Έως και 100 εκατομμύρια αγρότες εξαρτώνται από την παραγωγή καφέ για τα προς το ζην τους.