Η λέξη «channeling» είναι μια ορολογία που ακούμε συχνά στον χώρο του καφέ, είτε από επαγγελματίες Baristi είτε ακόμα και από Home-Baristi.
Η βιώσιμη καλλιέργεια καφέ αποτελεί έναν απαραίτητο δρόμο για τη διασφάλιση του μέλλοντος του καφέ, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τις κοινότητες των παραγωγών.
Η πρώτη αναφορά της ποικιλίας γίνεται το 1936 από τον Βρετανό Πρόξενο στην Αιθιοπία που αναφέρει την ύπαρξή της στην περιοχή Gesha, της ζώνης Keffa.
Επίσημη χρονική αναφορά για το Flat White δεν υπάρχει, ωστόσο ορισμένοι σχολιαστές, μέσα σε αυτούς και ο ιστορικός του καφέ Ian Bersten, αναφέρουν πως το ρόφημα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αγγλία, τη δεκαετία του 1950.
Καφές, μια αγαπημένη συνήθεια που έχει την ιδιότητα να μας ξυπνάει. Γι’ αυτό, και τον απολαμβάνουν καθημερινά τόσοι άνθρωποι. Όμως, υπάρχει ένας καφές, που σας βοηθά να «κοιμάστε ήσυχοι». O Buondi Craft.
Πόσες φορές έχουμε βρεθεί να κατηγορούμε «τη γεύση του πικρού!» όταν δοκιμάζουμε ένα καφέ; Γιατί συμβαίνει να είναι συνώνυμο του πικρού μία δυσάρεστη γεύση ή αίσθηση στο στόμα;
Ολοένα και περισσότερα φυσικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται ως πρωτοφανή τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έντασης και των σοβαρών επιπτώσεων τους. Η αιτία αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή και την έκφραση της φύσης απέναντι στα νέα δεδομένα.
Για να χαρακτηριστεί ένα ρόφημα, ένα τρόφιμο ως γλυκό θα πρέπει να περιέχει κάποιο ποσοστό από σάκχαρα ή πολυσακχαρίτες.
Είναι τα στοιχεία αυτά που ανιχνεύονται από τους γευστικούς κάλυκες του «γλυκού» στη γλώσσα μας και δίνουν την σχετική πληροφορία στον εγκέφαλο.
Η διαδικασίας φίλτρανσης του καφέ ακολουθεί αυτή της εκχύλισης με τους δύο αυτούς όρους πολύ συχνά να συγχέονται. Με την χρήση φίλτρου αυτό που επιτυγχάνουμε είναι η απομάκρυνση όλων εκείνων των στοιχείων, διαλυτών και μη, που δεν θέλουμε να περάσουν στο τελικό μας ρόφημα.