MOKA POT
Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ.
Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 14 γρ. καφέ για μια κούπα 160 ml.
Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.
Tip: Προτείνουμε μέτρια άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του αλατιού.
Γεμίζω το «καλάθι» του Moka Pot με τον αλεσμένο καφέ.
Γεμίζω το πάνω μέρος του Moka Pot με ζεστό νερό, μέχρι το ύψος της βαλβίδας.
Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα,
Βιδώνω και ασφαλίζω τα δύο μέρη του Moka Pot μεταξύ τους.
Tip: Χρησιμοποιώ μια πετσέτα για να βιδώσω τα δύο μέρη του Moka Pot γιατί θα είναι ζεστά.
Τοποθετώ το Moka Pot σε χαμηλή με μεσαία φωτιά, αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό.
Tip: Όσο το νερό αρχίζει να βράζει, η πίεση που δημιουργείται από τον ατμό, αρχίζει να πιέζει το νερό μέσα από τον αλεσμένο καφέ.
Μόλις ο καφές αρχίζει να περνάει μέσα από το ακροφύσιο, κλείνω το καπάκι.
Περιμένω μέχρι να ακουστεί ένα σφυριχτός ήχος.
Tip: αυτό σημαίνει πως το νερό έχει περάσει σχεδόν όλο και είναι ώρα να αφαιρέσω το Moka Pot από την εστία φωτιάς.
Ρίχνω κρύο νερό στη βάση του Moka Pot ώστε να σταματήσει η εκχύλιση.
Σερβίρω σε μια κούπα.