French Press
Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ.
Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 20 γρ. καφέ για μια κούπα 300 ml.
Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.
Tip: Προτείνουμε μέτρια προς χοντρή άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του θαλασσινού αλατιού.
Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-94ο C.
Τοποθετώ τη γαλλική πρέσα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.
Προσθέτω τον καφέ μέσα στη γαλλική πρέσα και παίρνω ξανά απόβαρο.
Ρίχνω το νερό μέσα στη γαλλική πρέσα.
Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα
Ανακατεύω καλά και ξεκινώ τη χρονομέτρηση.
Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 3-4 λεπτά.
Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται
Αφαιρώ τον αφρό.
Περιμένω 1 πριν ξεκινήσω την να πιέζω την γαλλική πρέσα.
Πιέζω σιγά το έμβολο της γαλλικής πρέσας.
Tip: προσπαθώ να αποφύγω υπέρμετρη αναταραχή του καφέ για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα
Σερβίρω σε μια κούπα.