French Press

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
French Press
Βήμα 1

Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ.

 

Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 20 γρ. καφέ για μια κούπα 300 ml. 

Βήμα 2

Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.

 

Tip: Προτείνουμε μέτρια προς χοντρή άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του θαλασσινού αλατιού.

Βήμα 3

Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-94ο C.

Βήμα 4

Τοποθετώ τη γαλλική πρέσα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.

Βήμα 5

Προσθέτω τον καφέ μέσα στη γαλλική πρέσα και παίρνω ξανά απόβαρο.

Βήμα 6

Ρίχνω το νερό μέσα στη γαλλική πρέσα.

 

Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα

Βήμα 7

Ανακατεύω καλά και ξεκινώ τη χρονομέτρηση.

Βήμα 8

Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 3-4 λεπτά.

 

Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται

Βήμα 9

Αφαιρώ τον αφρό.

Βήμα 10

Περιμένω 1 πριν ξεκινήσω την να πιέζω την γαλλική πρέσα.

Βήμα 11

Πιέζω σιγά το έμβολο της γαλλικής πρέσας.

 

Tip: προσπαθώ να αποφύγω υπέρμετρη αναταραχή του καφέ για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα

Βήμα 12

Σερβίρω σε μια κούπα.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.