Aeropress

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Aeropress
Βήμα 1

Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ. 

 

Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 14 γρ. καφέ για μια κούπα 240 ml. 

Βήμα 2

Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.

 

Tip: Προτείνουμε μέτρια άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του αλατιού.

Βήμα 3

Προσθέτω ένα χάρτινο φίλτρο μέσα στην αεροπρέσα.

Βήμα 4

Ασφαλίζω το φίλτρο στο κάτω μέρος της αεροπρέσας.

Βήμα 5

Διαβρέχω το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό.

Βήμα 6

Τοποθετώ μια κανάτα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.

Βήμα 7

Τοποθετώ το κάτω μέρος της αεροπρέσας (που περιέχει το φίλτρο) πάνω στην κανάτα και χρησιμοποιώ το κωνικό εξάρτημα ώστε να προσθέσω τον αλεσμένο καφέ.

Βήμα 8

Παίρνω ξανά απόβαρο.

Βήμα 9

Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-96ο C.

Βήμα 10

Ρίχνω το νερό μέσα στην αεροπρέσα και ανακατεύω καλά.

 

Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 11

Ξεκινώ τη χρονομέτρηση.

Βήμα 12

Τοποθετώ το έμβολο της αεροπρέσας χωρίς να πιέζω ακόμα.

Βήμα 13

Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 1-2 λεπτά.

 

Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται.

Βήμα 14

Πιέζω το έμβολο της αεροπρέσας.

 

Tip: Όταν όλος ο καφές έχει φιλτραριστεί, τραβώ πίσω το έμβολο για να σταματήσει να στάζει.

Βήμα 15

Αφαιρώ την αεροπρέσα.

Βήμα 16

Σερβίρω σε μια κούπα.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.