Aeropress
Ζυγίζω τους κόκκους του καφέ.
Tip: Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 14 γρ. καφέ για μια κούπα 240 ml.
Αλέθω τον καφέ λίγο πριν την χρήση του.
Tip: Προτείνουμε μέτρια άλεση. Περίπου όσο το μέγεθος του αλατιού.
Προσθέτω ένα χάρτινο φίλτρο μέσα στην αεροπρέσα.
Ασφαλίζω το φίλτρο στο κάτω μέρος της αεροπρέσας.
Διαβρέχω το χάρτινο φίλτρο με ζεστό νερό.
Τοποθετώ μια κανάτα πάνω στη ζυγαριά και παίρνω απόβαρο.
Τοποθετώ το κάτω μέρος της αεροπρέσας (που περιέχει το φίλτρο) πάνω στην κανάτα και χρησιμοποιώ το κωνικό εξάρτημα ώστε να προσθέσω τον αλεσμένο καφέ.
Παίρνω ξανά απόβαρο.
Φέρνω τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσω στους 92-96ο C.
Ρίχνω το νερό μέσα στην αεροπρέσα και ανακατεύω καλά.
Tip: Προτείνουμε τη χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ξεκινώ τη χρονομέτρηση.
Τοποθετώ το έμβολο της αεροπρέσας χωρίς να πιέζω ακόμα.
Αφήνω τον καφέ να εκχυλιστεί μαζί με το νερό για 1-2 λεπτά.
Tip: Όση περισσότερη ώρα εκχυλίζεται ο καφές, τόσο πιο «δυνατός» γίνεται.
Πιέζω το έμβολο της αεροπρέσας.
Tip: Όταν όλος ο καφές έχει φιλτραριστεί, τραβώ πίσω το έμβολο για να σταματήσει να στάζει.
Αφαιρώ την αεροπρέσα.
Σερβίρω σε μια κούπα.