Φτιάξε Λουμίδη σε Γκαζάκι
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παρασκευή σε γκαζάκι
Συμβουλές για την παρασκευή του καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ® ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ® σε γκαζάκι
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1
Πρόσθεσε σε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στενό λαιμό 70 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Άναψε το γκαζάκι και ρύθμισέ το σε χαμηλή φλόγα.
Βήμα 3
Τοποθέτησε το μπρίκι πάνω στο γκαζάκι.
Βήμα 4
Πρόσθεσε στο μπρίκι με σειρά τα παρακάτω:
- ΚΑΦΕΣ: 7 gr
- ΖΑΧΑΡΗ:
Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:
Μισή ποσότητα κατά όγκο για το μέτριο (5 gr) και ίση ποσότητα κατά όγκο με αυτή του καφέ για το γλυκό.
Βήμα 5
Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι καλά για να ομογενοποιήσεις πλήρως τα υλικά.
Βήμα 6
Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, σέρβιρέ τον αργά στο κλασσικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος με σταθερή ροή.
Βήμα 7
Ξέπλυνε το μπρίκι και σκούπισέ το.