Φτιάξε Λουμίδη στη Χόβολη
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παρασκευή ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος σε χόβολη
Παρασκευή ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ® ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ® σε χόβολη
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1
Πρόσθεσε σε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στενό λαιμό 70 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Πρόσθεσε στο μπρίκι με σειρά τα παρακάτω:
- ΚΑΦΕΣ: 7 gr
- ΖΑΧΑΡΗ:
Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:
Μισή ποσότητα κατά όγκο για το μέτριο (5 gr) και ίση ποσότητα κατά όγκο με αυτή του καφέ για το γλυκό.
Βήμα 3
Τοποθέτησε το μπρίκι στη χόβολη και κάνε μία ελαφριά ανάδευση με κυκλικές κινήσεις μέσα στην άμμο, έτσι ώστε η άμμος να αγκαλιάσει το μπρίκι και η θερμότητα να πάει σε όλη την επιφάνεια του.
Βήμα 4
Ανακάτεψε με ένα κουταλάκι καλά για να ομογενοποιήσεις πλήρως τα υλικά.
Βήμα 5
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, απόσυρε τον και σέρβιρε αργά στο πλάι του κλασικού φλιτζανιού του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, με σταθερή ροή.
Tips & tricks:
- Το ιδανικό είναι να ψηθεί ο καφές στη χόβολη, έτσι έχουμε αργό βρασμό και ίση κατανομή της θερμοκρασίας.
- Το μπρίκι με στενό λαιμό είναι απαραίτητο γιατί ανακυκλώνει τη θερμοκρασία κατά το ψήσιμο.
- Καλύτερα τα φλυτζάνια για σερβίρισμα του καφέ να είναι χοντρά πορσελάνινα φλυτζάνια έτσι ώστε να διατηρείται ζεστός περισσότερη ώρα.
- Όση ώρα ο καφές είναι στο μπρίκι δεν ανακατεύουμε.