Tortillas με φαλάφελ παντζαριού
- 6τμχ. Garden Gourmet® Beetroot falafel
- ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 10 τοματίνια
- 1 λάϊμ χυμό και ξύσμα
- 10 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 2κτσ. τσάιβς ψιλοκομμένα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 2 tortillas
CHEF TIP
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα αβοκάντο με hummus και τα φαλάφελ παντζαριού με την κλασική συνταγή φαλάφελ.
Επιλέξτε αν θα ψήσετε ή θα τηγανίσετε τα Beetroot falafel ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεως και εκτελέστε τη διαδικασία.
Παράλληλα καθαρίστε το αβοκάντο και αδειάστε τη σάρκα του σε ένα μπολ.
Ρίξτε το ξύσμα και χυμό από λάιμ, τα τσάιβς, τον δυόσμο, αλάτι , πιπέρι και 4κτσ. ελαιόλαδο μέσα στο μπολ με το αβοκάντο.
Με ένα πιρούνι ανακατέψτε καλά και πολτοποιήστε το αβοκάντο μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.
Ανοίξτε τις tortillas σε έναν καθαρό πάγκο, μοιράστε και απλώστε το αβοκάντο, κόψτε τα ψημένα Beetroot falafel στη μέση και τοποθετήστε τα επάνω από το αβοκάντο στο κέντρο της πίτας, απλώστε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, το αγγούρι τον κόλιανδρο και τυλίξτε σφιχτά.
Περάστε τις tortillas από τηγάνι με 1 κτσ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά την κάθε μια για να γίνουν τραγανές και πιο απολαυστικές. Κόψτε στη μέση και σερβίρετε.
Ενέργεια | Λιπαρά | Κορεσμένα | Σάκχαρα | Αλάτι | Πρωτεΐνες | Εδώδιμες Ίνες |
441 kcal | 28 g | 4,4 g | 6,3 g | 1,5 g | 9,3g | 11g |