Σαλάτα με ψητά λαχανικά και vegan pieces
- 1 συσκευασία Garden Gourmet® Vegan pieces
- 250γρ. κους κους
- 300ml. ζωμό λαχανικών
- 150γρ. μπρόκολο
- 150γρ. κουνουπίδι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 50γρ. σπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 10 φύλα βασιλικό φρέσκο
- 1 κούπα σπανάκι νεαρό
- 1κτγ. κάρυ
- ¼κτγ. κύμινο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
CHEF TIP
Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα αν επιλέξετε την σαλάτα ζεστή.
Ξεχωρίστε σε τσαμπάκια το μπρόκολο και το κουνουπίδι, κόψτε σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού και τοποθετήστε σε μια λαμαρίνα για το φούρνο πασπαλίζοντας με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο το σκεύος, αδειάστε πάνω από τα λαχανικά τα Vegan pieces και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.
Παράλληλα βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 300ml. ζωμό λαχανικών, το κάρυ, το κύμινο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και δώστε μια βράση.
Ρίξτε σε ένα μπολ το κους κους και αδειάστε μέσα τον βραστό ζωμό, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό από το κους κους (περίπου 10 λεπτά).
Με ένα πιρούνι αφρατέψτε το κους κους μέχρι να ξεσβολιάσει και προσθέστε μέσα τα ψητά λαχανικά, τα Vegan pieces, ψιλοκομμένο το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, το καβουρδισμένο αμύγδαλο, αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
Ενέργεια | Λιπαρά | Κορεσμένα | Σάκχαρα | Αλάτι | Πρωτεΐνες | Εδώδιμες Ίνες |
368 kcal | 20 g | 2,6 g | 11 g | 0,44g | 16g | 7g |