Μεξικάνικες quesadillas με vegan mince και λαχανικά

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μεξικάνικες quesadillas με vegan mince και λαχανικά
gg
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΜΕΤΡΙΑ
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
360
Kcal
ΧΡΟΝΟΣ
25'
Συστατικά για 10 μερίδες
  • 3τμχ. κρεμμύδια  
  • 2τμχ. σκελίδες σκόρδα 
  • 600γρ. κολοκύθα κίτρινη 
  • 50γρ. jalapenos πιπεριές/50γρ. πελτέ τομάτας   
  • 100γρ. ηλιέλαιο 
  • 800γρ. Garden Gourmet® Vegan mince 
  • Αλάτι 
  • 400ml. νερό  
  • 450γρ. μαύρα φασόλια 
  • 40ml. ζωμό λαχανικών  

 

Συστατικά για σάλτσα κόλιανδρου

  • 3τμχ. άσπρα κρεμμύδια 
  • 3τμχ. αβοκάντο 
  • 4τμχ. ντομάτες 
  • 100γρ. κόλιανδρο φρέσκο 
  • 100ml. χυμός λάιμ 
  • 50ml. ξύδι 
  • Λίγο αλάτι 

CHEF TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές και τζίντζερ στο μίγμα του mince.

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. 

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους. 

Βήμα 3

Τρίβουμε την κολοκύθα και ρίχνουμε 2 κουτάλια του γλυκού αλάτι. 

Βήμα 4

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3 λεπτά. 

Βήμα 5

Προσθέτουμε το Vegan mince και ανακατεύουμε. 

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα καρυκεύματα, τα μαύρα φασόλια, τον ζωμό λαχανικών και την πάστα τομάτας με τις πιπεριές.

Βήμα 7

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα με τα κρεμμύδια, τα αβοκάντο με τις ντομάτες (κομμένα όλα σε μικρούς κύβους). 

Βήμα 8

Ψήνουμε τις quesadillas και τις γεμίζουμε μισοφέγγαρα  με την γέμιση που αποτελείται από το Vegan mince, τα μαύρα φασόλια, την τριμμένη κολοκύθα, το τυρί και την σάλτσα του κόλιανδρου. 

Διατροφικά στοιχεία

Ενέργεια

Λιπαρά

Κορεσμένα

Σάκχαρα

Αλάτι

Πρωτεΐνες

Εδώδιμες Ίνες

368 kcal

20 g​

2,6 g​

11 g​

0,44g​

22g

14g

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.