Pasta με σάλτσα bolognese
- 4κτσ. ελαιόλαδο
- 500γρ. Garden Gourmet® Vegan mince
- Σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2κτσ. πελτέ
- 2φλ. κόκκινο κρασί
- 2φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 δαφνόφυλλα
- 2κτγ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1κτγ. κανέλα
- 2 κόκκους μπαχάρι
- Pasta 2 πακέτα (1000γρ.)
CHEF TIP
Αφού σβήσουμε με το κρασί τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας καλά με την κουτάλα για να πάρουμε όλη την γεύση από το σοτάρισμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά.
Σβήνουμε με 1 φλ. κρασί.
Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι, την δάφνη και το υπόλοιπο κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και καπάκι, ώστε να σφραγίσει καλά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το Vegan mince. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Ενέργεια | Λιπαρά | Κορεσμένα | Σάκχαρα | Αλάτι | Πρωτεΐνες | Εδώδιμες Ίνες |
368 kcal | 20 g | 2,6 g | 11 g | 0,44g | 25g | 9,2g |