Μπέργκερ φακής με ζεστή πατατοσαλάτα και βασιλικό
- 4 Garden Gourmet® Lentil burger
- 500γρ. πατάτες baby (ιδανικά κόκκινες, λευκές, μπλε)
- 1 κούπα βασιλικό πλατύφυλλο φρέσκο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2κτσ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 4κτσ. σχοινόπρασσο (εναλλακτικά το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμύδι)
- 2 ραπανάκια
- 200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κούπα νεαρή ρόκα
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
CHEF TIP
Μπορείτε να προσθέσετε vegan μαγιονέζα στο μείγμα βασιλικού για κρεμώδη υφή.
Πλύνετε καλά και βράστε τις πατάτες ολόκληρες, ξεκινώντας με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε, κόψτε στη μέση και αδειάστε σε μια λαμαρίνα για τον φούρνο. Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε με χοντρό αλάτι και ψήστε στους 220 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
Παράλληλα βάλτε στο blender τον βασιλικό, 3 κτσ. κουκουνάρι, το σκόρδο, αλάτι και 4 κτσ. ελαιόλαδο, χτυπήστε καλά και αφήστε στην άκρη.
Όταν οι πατάτες είναι πλέον έτοιμες, μεταφέρετε σε ένα μπολ και όσο είναι ακόμη ζεστές, ρίξτε μέσα την πάστα του βασιλικού και τα τοματίνια.
Ψήστε τα Lentil burgers ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.
Όταν πέσει η θερμοκρασία στις πατάτες, ρίξτε τη ρόκα, το ραπανάκι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες, το σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μια κουταλιά καβουρδισμένο κουκουνάρι. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε το αλάτι και σερβίρετε μαζί με τα μπιφτέκια.
Ενέργεια | Λιπαρά | Κορεσμένα | Σάκχαρα | Αλάτι | Πρωτεΐνες | Εδώδιμες Ίνες |
705 kcal | 39 g | 9,4 g | 5,1 g | 2,7 g | 39g | 13g |