Φτιάξε τον Buondi Latte

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Latte
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Latte
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Σε μία μεσαία γαλατιέρα προσθέτω 180gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.

Βήμα 2

Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε μια μεγάλη κούπα 300ml.

Βήμα 3

Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.

Βήμα 4

Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.

Βήμα 5

Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62οC.

Βήμα 6

Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.

Βήμα 7

Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.

Βήμα 8

Σερβίρω το αφρόγαλα από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso μέχρι αυτή να γεμίσει.

Τις ζεστές μέρες δοκίμασε να προσφέρεις στους πελάτες σου έναν δροσιστικό κρύο latte.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.