Φτιάξε τον Buondi Latte
Σε μία μεσαία γαλατιέρα προσθέτω 180gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.
Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε μια μεγάλη κούπα 300ml.
Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.
Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.
Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62οC.
Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.
Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.
Σερβίρω το αφρόγαλα από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso μέχρι αυτή να γεμίσει.
Τις ζεστές μέρες δοκίμασε να προσφέρεις στους πελάτες σου έναν δροσιστικό κρύο latte.