Ανακάλυψε τo Brewing Series -Gravity
Τοποθετώ το dripper πάνω σε μία κούπα ή κανατάκι.
Παίρνω ένα κωνικό χάρτινο φίλτρο, το διπλώνω προσεχτικά στην πλαϊνή ραφή και το τοποθετώ πάνω στο dripper.
Ζεσταίνω 500 gr νερού μέχρι τη θερμοκρασία των 93oC.
Τοποθετώ πάνω σε μία ζυγαριά.
Στη συνέχεια ξεπλένω το φίλτρο με 150 gr ζεστό νερό και αμέσως μετά αδειάζω το νερό από το κανατάκι. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται υπολείμματα χαρτιού και δυσάρεστες οσμές από το φίλτρο.
Προσθέτω 16 gr αλεσμένου καφέ στο φίλτρο.
Ρίχνω 50 gr νερού για να κάνω μία πρώτη διαβροχή του αλεσμένου καφέ. Ταυτόχρονα πατάω το κουμπί να ξεκινήσει το χρονόμετρο. Λίγες σταγόνες θα περάσουν στο κανατάκι, ενώ το περισσότερο από το νερό θα απορροφηθεί από τον καφέ.
Περιμένω 30''. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται blooming.
Προσθέτω 100 gr νερό μέχρι το χρονόμετρό μου να δείξει 0:50''.
Περιμένω για 10'' και συνεχίζω με τα υπόλοιπα 110 gr νερού. Μέχρι το χρονόμετρο να δείξει 1.20'' θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία του pouring 260 gr νερού.
Προκαλώ στροβιλισμό με 2 μικρές κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσω την ομοιόμορφη εκχύλιση.
Συνολικός χρόνος εκχύλισης 2.30''.
Σερβίρω σε μεγάλη κούπα 300 ml.