Φτιάξε τον Buondi Espresso Freddo
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Espresso Freddo
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Espresso Freddo
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1
Κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso (max 70 ml).
Βήμα 2
Τοποθετώ τον διπλό espresso σε ένα σέικερ με αφροσυλλέκτη.
Βήμα 3
Συμπληρώνω τη ζάχαρη (προαιρετικά) και ανακατεύω.
Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής: ΜΕΤΡΙΟΣ: 2 tsp (κουταλάκια τσαγιού), ΓΛΥΚΟΣ: 4 tsp (κουταλάκια τσαγιού).
Βήμα 4
Προσθέτω 1 - 2 παγάκια στο σέικερ και χτυπάω το μίγμα στη μηχανή ανάδευσης στη χαμηλή σκάλα, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη για 2 – 3’’ (ώστε να σχηματιστεί κρέμα 1 - 1,5cm).
Βήμα 5
Προσθέτω 5 - 6 παγάκια μεσαίου μεγέθους στο ποτήρι.
Βήμα 6
Σερβίρω από την πλευρά του αφροσυλλέκτη του σέικερ στο ποτήρι.