Φτιάξε τον Buondi Cappuccino Freddo
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cappuccino Freddo
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Cappuccino Freddo
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1
Κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso (max 70 ml).
Βήμα 2
Τοποθετώ τον διπλό espresso σε ένα σέικερ με αφροσυλλέκτη.
Βήμα 3
Συμπληρώνω τη ζάχαρη (προαιρετικά) και ανακατεύω.
Η ποσότητα της ζάχαρης ορίζεται ως εξής:
ΜΕΤΡΙΟΣ: 2 tsp (κουταλάκια τσαγιού)
ΓΛΥΚΟΣ: 4 tsp (κουταλάκια τσαγιού).
Βήμα 4
Προσθέτω 1 - 2 παγάκια στο σέικερ
Βήμα 5
Χτυπάω το μίγμα στη μηχανή ανάδευσης στη χαμηλή σκάλα, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη για 1 – 2’’ (ώστε να σχηματιστεί κρέμα λιγότερη από 1cm).
Βήμα 6
Προσθέτω 5 - 6 παγάκια μεσαίου μεγέθους στο ποτήρι.
Βήμα 7
Συμπληρώνω με κρύο αφρόγαλα λίγο κάτω από τη μέση του ποτηριού.
Βήμα 8
Σερβίρω από την πλευρά του αφροσυλλέκτη του σέικερ και από ψηλά στο ποτήρι.