Φτιάξε τον Buondi Espresso
Αφαιρώ το κλείστρο από την υποδοχή και αφήνω να τρέξει λίγο νερό από τη μηχανή espresso.
Απομακρύνω τον καφέ χτυπώντας ελαφρά το κλείστρο στο ειδικό δοχείο.
Σκουπίζω το φίλτρο με μία πετσέτα. Θα πρέπει να είναι στεγνό και καθαρό πριν το χρησιμοποιήσω.
Τοποθετώ το κλείστρο πάνω σε μία ζυγαριά και παίρνω το απόβαρο.
Μεταφέρω το κλείστρο στην ειδική υποδοχή του μύλου και γεμίζω με καφέ. μονός espresso: 7-10gr διπλός espresso: 14-20gr.
Επαναφέρω το κλείστρο στη ζυγαριά και ελέγχω την δοσολογία του καφέ. Aν χρειάζεται προσθέτω ή αφαιρώ καφέ με ένα κουταλάκι.
Διανέμω ομοιόμορφα τον καφέ. Με τη βοήθεια ενός tamper συμπιέζω τον καφέ. Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το πάνω μέρος του κλείστρου.
Κουμπώνω το κλείστρο με τον καφέ και πατάω το κουμπί για να ξεκινήσει η εκχύλιση.
- H ποσότητα ροφήματος σε έναν μονό espresso είναι 16-19gr (25-30 ml) ενώ σε έναν διπλό είναι αντίστοιχα 32-38 gr (50-60 ml).
- Ο χρόνος εκχύλισης είναι μεταξύ 25- 35’’.