Φτιάξε τον Buondi Espresso

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Espresso
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Espresso
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ
Βήμα 1

Αφαιρώ το κλείστρο από την υποδοχή και αφήνω να τρέξει λίγο νερό από τη μηχανή espresso.

Βήμα 2

Απομακρύνω τον καφέ χτυπώντας ελαφρά το κλείστρο στο ειδικό δοχείο.

Βήμα 3

Σκουπίζω το φίλτρο με μία πετσέτα. Θα πρέπει να είναι στεγνό και καθαρό πριν το χρησιμοποιήσω.

Βήμα 4

Τοποθετώ το κλείστρο πάνω σε μία ζυγαριά και παίρνω το απόβαρο.

Βήμα 5

Μεταφέρω το κλείστρο στην ειδική υποδοχή του μύλου και γεμίζω με καφέ.  μονός espresso: 7-10gr διπλός espresso: 14-20gr.

Βήμα 6

Επαναφέρω το κλείστρο στη ζυγαριά και ελέγχω την δοσολογία του καφέ. Aν χρειάζεται προσθέτω ή αφαιρώ καφέ με ένα κουταλάκι. 

Βήμα 7

Διανέμω ομοιόμορφα τον καφέ. Με τη βοήθεια ενός tamper συμπιέζω τον καφέ. Αφαιρώ τυχόν υπολείμματα από το πάνω μέρος του κλείστρου.

Βήμα 8

Κουμπώνω το κλείστρο με τον καφέ και πατάω το κουμπί για να ξεκινήσει η εκχύλιση. 

Tips & tricks:
  • H ποσότητα ροφήματος σε έναν μονό espresso είναι 16-19gr (25-30 ml) ενώ σε έναν διπλό είναι αντίστοιχα 32-38 gr (50-60 ml). 
  • Ο χρόνος εκχύλισης είναι μεταξύ 25- 35’’.
     
ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.