Φτιάξε τον Buondi Cappuccino
Για να απολαύσεις έναν Cappuccino ακολούθησε τα παρακάτω βήματα
Σε μία μικρή γαλατιέρα προσθέτω 150gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.
Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε κούπα 200ml. Για διπλό cappuccino κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso σε κούπα 300ml.
Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.
Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.
Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62ο C.
Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.
Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.
Σερβίρω από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso και στο κέντρο της κούπας μέχρι αυτή να γεμίσει.