Φτιάξε τον Buondi Cappuccino

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cappuccino
Συμβουλές για την παρασκευή ενός τέλειου Cappuccino
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΕΣ

Για να απολαύσεις έναν Cappuccino ακολούθησε τα παρακάτω βήματα

Βήμα 1

Σε μία μικρή γαλατιέρα προσθέτω 150gr κρύο γάλα πλήρες σε λιπαρά. Για διπλό cappuccino χρησιμοποιώ 200gr κρύο γάλα.

Βήμα 2

Ξεκινάω την παρασκευή ενός espresso σε κούπα 200ml. Για διπλό cappuccino κάνω εκχύλιση ενός διπλού espresso σε κούπα 300ml.

Βήμα 3

Κάνω εξαέρωση στο ακροφύσιο της μηχανής ενώ ταυτόχρονα το καθαρίζω με μία υγρή και καθαρή πετσέτα.

Βήμα 4

Ξεκινάω τη διαδικασία με την άκρη του ακροφύσιου να βρίσκεται μέσα στο γάλα. Διογκώνω το γάλα κατεβάζοντας πολύ σιγά τη γαλατιέρα προσέχοντας να μην δημιουργήσω φυσαλίδες.

Βήμα 5

Συνεχίζω τη διαδικασία στροβιλίζοντας μέχρι το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 58-62ο C.

Βήμα 6

Καθαρίζω ξανά το ακροφύσιο με μία υγρή και καθαρή πετσέτα κάνοντας ταυτόχρονα εξαέρωση.

Βήμα 7

Κάνω κυκλικές κινήσεις στη γαλατιέρα ώστε να κρατήσω ομογενοποιημένο το αφρόγαλα.

Βήμα 8

Σερβίρω από το μπροστά μέρος της γαλατιέρας με σταθερή ροή πάνω στον espresso και στο κέντρο της κούπας μέχρι αυτή να γεμίσει.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δημιούργησε βήμα βήμα τις πιο απολαυστικές προτάσεις.