Φτιάξε τα αγαπημένα Ροφήματα Σοκολάτας
Nestlé Chocolate
Κρύα ή ζεστή, σκέτη ή σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις, η σοκολάτα Nestlé είναι η τέλεια παρέα για όλη τη μέρα. Η σοκολάτα ήταν και θα είναι στη ζωή μας γιατί μας χαρίζει στιγμές απόλαυσης και ευτυχίας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές αδυναμίες σχεδόν όλων των ανθρώπων αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι λόγω του κακάο, η σοκολάτα είναι μια τροφή με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Η σοκολάτα κατασκευάζεται με πρώτη ύλη το κακάο που λαμβάνεται από τους σπόρους του τροπικού δέντρου κακάο, του οποίου η επιστημονική ονομασία είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma έχει Ελληνική προέλευση: προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση, σημαίνει δηλαδή «τροφή των θεών».
Το κακάο καλλιεργείται δύσκολα γιατί χρειάζεται πολύ σκιά και πλούσιο και υγρό έδαφος, όπως αυτό των τροπικών κλιμάτων. Έτσι, ευδοκιμεί σε τροπικά δάση. Το άρωμά του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την ποικιλία των σπόρων, την ηλικία του δέντρου, τη σύσταση του εδάφους, το υψόμετρο, τις καιρικές συνθήκες, την επεξεργασία και τις συνθήκες αποθήκευσης. Όλα αυτά μπορούν να αλλάζουν τη γεύση της σοκολάτας ανάλογα, κάνοντάς τη φρουτώδη, πικρή, γλυκιά ή όξινη.