Foundation
Περιγραφή σεμιναρίου
Το σεμινάριο Barista Skills Foundation επικεντρώνεται στις βασικές ικανότητες που πρέπει να έχει ένας barista, όπως η ρύθμιση του μύλου άλεσης και η παραγωγή ενός ροφήματος εσπρέσσο. Επίσης, προσφέρει στον εκπαιδευόμενο τις βασικές γνώσεις σχετικά με τον καφέ ως πρώτη ύλη και θέτει τις βάσεις για πρακτικές γνώσεις όπως η παρασκευή αφρογάλακτος και latter art. Παράλληλα, το παρόν σεμινάριο καλύπτει βασικές έννοιες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.
Πληροφορίες σεμιναρίου
Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες
Προϋποθέσεις: Καμία
Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee
Πληροφορίες για τη γραπτή εξέταση
Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 20 (ένας βαθμός η καθεμία)
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 22 λεπτά
Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (γραπτή εξέταση μέσω διαδικτύου): 60%
Χωρίς πρακτική εξέταση.
Intermediate
Περιγραφή σεμιναρίου
Το σεμινάριο Barista Skills Intermediate βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο Barista Skills Foundation. Είναι ιδανικό για όσους έχουν εμπειρία στις βασικές δεξιότητες barista και θέλουν να εκπαιδευτούν στο πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ και να προετοιμαστούν για πιο περίπλοκες συνθήκες του επαγγέλματος.
Μέσα από αυτό το διαδραστικό σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση του καφέ, της ποικιλίας, της προέλευσης και των μεθόδων επεξεργασίας, της άλεσης, της ποιότητας του νερού και της αλληλεπίδρασής τους κατά την παρασκευαστική διαδικασία.
Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν στους διαφορετικούς τύπους ροφημάτων εσπρέσσο, στον χειρισμό του γάλακτος, καθώς και στα σχέδια latte art.
Εκτός από την παρασκευή του καφέ, το παρόν σεμινάριο καλύπτει βασικές έννοιες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.
Πληροφορίες σεμιναρίου
Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες
Προϋποθέσεις: Καμία.
Συνιστώνται τα σεμινάρια "Introduction to coffee" και "Barista Foundation".
Πληροφορίες γραπτής εξέτασης
Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 35 (ένας βαθμός η κάθε μία)
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 37
Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%
Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 40 λεπτά
Συνολικός αριθμός ενοτήτων πρακτικής εξέτασης: 3
Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση):
Ενότητα 1 – 50% = 3 σωστά σημεία
Ενότητα 2 – 82,7% = 48 σωστά σημεία
Ενότητα 3 – 64% = 9 σωστά σημεία
*Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να περάσουν και τα τρία τμήματα για να ολοκληρώσουν επιτυχώς την εξέταση.
Professional
Περιγραφή σεμιναρίου
Το σεμινάριο Barista Skills Professional έχει σχεδιαστεί γύρω από τις δεξιότητες, επιστημονικές γνώσεις και τεχνικές ενός επαγγελματία barista.
Οι συμμετέχοντες θα εκτεθούν σε εξελιγμένες μεθοδολογίες γευστικών δοκιμών καφέ, αλλά και περιγραφής των διαφορετικών αρωμάτων. Θα διδαχθούν τεχνικές βελτιστοποίησης της ποιότητας των ροφημάτων που παρασκευάζουν, τεχνικές παρασκευής αφρογάλακτος και latte art, καθώς και οδηγίες δημιουργίας μενού.
Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που αποκτώνται στο σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί τις δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω με βάση τις ασκήσεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Πληροφορίες σεμιναρίου
Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες
Προϋποθέσεις: Barista Skills Intermediate
Συνιστώνται τα σεμινάρια Introduction to Coffee και Barista Skills Foundation.
*Όλες οι γνώσεις και δεξιότητες αυτών των σεμιναρίων θεωρούνται διδαχθείσες και μπορούν να εξεταστούν σε αυτές κατά τις πρακτικές ή/και γραπτές αξιολογήσεις.
Συνίσταται επίσης το σεμινάριο Brewing Intermediate.
Πληροφορίες γραπτής εξέτασης
Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 30 (ένας βαθμός η κάθε μία)
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά
Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 80%
Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 95 λεπτά
Συνολικός αριθμός ενοτήτων πρακτικής εξέτασης: 4
Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης: Η πρακτική εξέταση Professional Barista Skills αξιολογεί τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται από έναν επαγγελματία του καφέ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης είναι απαραίτητη η επιτυχία σε όλες τις ενότητες.