ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION

Το Πρόγραμμα Coffee Skills του Specialty Coffee Association αποτελείται από εκπαιδευτικά σεμινάρια χωρισμένα σε 5 θεματικές ενότητες σχετικές με την ανάπτυξη δεξιοτήτων επάνω στον καφέ.

Το σύνολο αυτών των ενοτήτων είναι γνωστό ως Πρόγραμμα Coffee Skills. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από 5 ειδικότητες χωρισμένες σε 3 επίπεδα (foundation, intermediate, professional).

Introduction to Coffee

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο Introduction to Coffee είναι ιδανικό για όσους είναι νέοι στη βιομηχανία του καφέ ή απλώς ενδιαφέρονται για αυτό το προϊόν.
Το σεμινάριο χαρτογραφεί το ταξίδι του καφέ από την προέλευσή του στην Αιθιοπία έως το τελικό προϊόν που είναι σήμερα, το οποίο απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, καλύπτονται σε αρχικό επίπεδο θεματολογίες όπως η επεξεργασία, το καβούρδισμα, η εκχύλιση καθώς και η γευστική δοκιμή του καφέ.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 20 (ένας βαθμός η κάθε μία)
Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 22 λεπτά
Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτής εξέταση): 60%

Χωρίς πρακτική εξέταση

Barista Skills

Foundation

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Barista Skills Foundation επικεντρώνεται στις βασικές ικανότητες που πρέπει να έχει ένας barista, όπως η ρύθμιση του μύλου άλεσης και η παραγωγή ενός ροφήματος εσπρέσσο. Επίσης, προσφέρει στον εκπαιδευόμενο τις βασικές γνώσεις σχετικά με τον καφέ ως πρώτη ύλη και θέτει τις βάσεις για πρακτικές γνώσεις όπως η παρασκευή αφρογάλακτος και latter art. Παράλληλα, το παρόν σεμινάριο καλύπτει βασικές έννοιες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία

Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee

Πληροφορίες για τη γραπτή εξέταση

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 20 (ένας βαθμός η καθεμία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 22 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (γραπτή εξέταση μέσω διαδικτύου): 60%

Χωρίς πρακτική εξέταση.

 

Intermediate

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Barista Skills Intermediate βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο Barista Skills Foundation. Είναι ιδανικό για όσους έχουν εμπειρία στις βασικές δεξιότητες barista και θέλουν να εκπαιδευτούν στο πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ και να προετοιμαστούν για πιο περίπλοκες συνθήκες του επαγγέλματος.

Μέσα από αυτό το διαδραστικό σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση του καφέ, της ποικιλίας, της προέλευσης και των μεθόδων επεξεργασίας, της άλεσης, της ποιότητας του νερού και της αλληλεπίδρασής τους κατά την παρασκευαστική διαδικασία.

Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν στους διαφορετικούς τύπους ροφημάτων εσπρέσσο, στον χειρισμό του γάλακτος, καθώς και στα σχέδια latte art.

Εκτός από την παρασκευή του καφέ, το παρόν σεμινάριο καλύπτει βασικές έννοιες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση πελατών και τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστώνται τα σεμινάρια "Introduction to coffee" και "Barista Foundation".

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 35 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 37

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 40 λεπτά

Συνολικός αριθμός ενοτήτων πρακτικής εξέτασης: 3

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση):

Ενότητα 1 – 50% = 3 σωστά σημεία

Ενότητα 2 – 82,7% = 48 σωστά σημεία

Ενότητα 3 – 64% = 9 σωστά σημεία

*Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να περάσουν και τα τρία τμήματα για να ολοκληρώσουν επιτυχώς την εξέταση.

 

Professional

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Barista Skills Professional έχει σχεδιαστεί γύρω από τις δεξιότητες, επιστημονικές γνώσεις και τεχνικές ενός επαγγελματία barista.

Οι συμμετέχοντες θα εκτεθούν σε εξελιγμένες μεθοδολογίες γευστικών δοκιμών καφέ, αλλά και περιγραφής των διαφορετικών αρωμάτων. Θα διδαχθούν τεχνικές βελτιστοποίησης της ποιότητας των ροφημάτων που παρασκευάζουν, τεχνικές παρασκευής αφρογάλακτος και latte art, καθώς και οδηγίες δημιουργίας μενού.

Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που αποκτώνται στο σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί τις δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω με βάση τις ασκήσεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες

Προϋποθέσεις: Barista Skills Intermediate

Συνιστώνται τα σεμινάρια Introduction to Coffee και Barista Skills Foundation.

*Όλες οι γνώσεις και δεξιότητες αυτών των σεμιναρίων θεωρούνται διδαχθείσες και μπορούν να εξεταστούν σε αυτές κατά τις πρακτικές ή/και γραπτές αξιολογήσεις.

Συνίσταται επίσης το σεμινάριο Brewing Intermediate.

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 30 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 80%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 95 λεπτά

Συνολικός αριθμός ενοτήτων πρακτικής εξέτασης: 4

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης: Η πρακτική εξέταση Professional Barista Skills αξιολογεί τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται από έναν επαγγελματία του καφέ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης είναι απαραίτητη η επιτυχία σε όλες τις ενότητες.

Roasting

Foundation

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Roasting Foundation παρέχει στον εκπαιδευόμενο κατανόηση της διαδικασίας καβουρδίσματος καφέ, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών αλλαγών που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αλλά, και την μέθοδο ανάλυσης των χαρακτηριστικών που αποκτά ο καφές μετά το καβούρδισμα.

Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν τη βασική δομή της μηχανής καβουρδίσματος, την συντήρησης της και θα λάβουν οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιών. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία

Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 20 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 60%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης:

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 90 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 60% = 18 βαθμοί σωστών απαντήσεων / 30 βαθμοί συνολικά για την εξέταση.

 

Intermediate

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Roasting Intermediate βασίζεται στις έννοιες του σεμιναρίου Roasting Foundation.

Είναι ιδανικό για όσους διαθέτουν εμπειρία στο καβούρδισμα και θέλουν να κατανοήσουν βαθύτερα τα προφίλ καβουρδίσματος, τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με το χρώμα, τις αισθητηριακές περιγραφές καθώς και την  συσχέτιση του χρόνου.

Οι εκπαιδευόμενοι θα εξερευνήσουν περαιτέρω τις φυσικές και χημικές μεταβολές του καφέ, καθώς και τη μεταφορά θερμότητας που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος (θερμοδυναμική). Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγή  στο καβούρδισμα δειγμάτων και επισκόπηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και συντήρησης. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστώνται τα σεμινάρια Roasting Foundation και Introduction to Coffee

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 35 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 37 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 3 ώρες

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 70%

 

Professional

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Roasting Professional έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στο σεμινάριο Roasting Intermediate.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες στην ανάπτυξη προφίλ καβουρδίσματος και στην αισθητηριακή ανάλυση. Το σεμινάριο εμβαθύνει σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, όπως η αντιστοιχία χρώματος καβουρδίσματος σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, η χρήση και διαμόρφωση λογισμικού καβουρδίσματος, ο σχηματισμός αερίων κατά τη διαδικασία καβουρδίσματος, οι χημικές αιτίες του χρωματισμού του καφέ και της επίδρασης στη διαλυτότητα, η οπτική αναγνώριση των ελαττωμάτων του καβουρδίσματος, ο έλεγχος ποιότητας, και η ανάπτυξη διαφορετικών προφίλ με στόχο την ικανοποίηση των προτιμήσεων των πελατών.

Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που αποκτώνται στο σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί την ικανότητα του εκπαιδευόμενου να καβουρδίζει, να βαθμολογεί οπτικά το χρώμα του καφέ, να αναγνωρίζει ελαττώματα καβουρδίσματος μέσω γευσιγνωσίας και να διακρίνει τις διαφορές σε ένα προφίλ καβουρδίσματος. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: Τουλάχιστον 21 ώρες

Προϋποθέσεις: Ολοκλήρωση του σεμιναρίου Roasting Intermediate

Προτείνονται επίσης τα σεμινάρια Sensory Skills Intermediate και Green Coffee Intermediate.

Πληροφορίες για τη γραπτή εξέταση

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 30 (ένας βαθμός η καθεμία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (γραπτή εξέταση μέσω διαδικτύου): 80%

Πληροφορίες για την πρακτική εξέταση

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 200 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 80%

Brewing

Foundation

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Brewing Foundation εισάγει τον εκπαιδευόμενο στις διάφορες μεθόδους εκχύλισης καφέ. Οι εκπαιδευόμενοι αναπτύσσουν θεωρητική και πρακτική γνώση επάνω στην χρήση εξοπλισμού καφέ συμπεριλαμβανομένων αυτόματων και χειροκίνητων μεθόδων gravity, καθώς και άλλων μεθόδων εκχύλισης που χρησιμοποιούνται συνήθως στην τοπική τους κουλτούρα.  

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία

Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 30 (ένας βαθμός η καθεμία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (γραπτή εξέταση μέσω διαδικτύου): 60%

Χωρίς πρακτική εξέταση.

 

Intermediate

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Brewing Intermediate αναπτύσσει τις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο Brewing Foundation. Είναι ιδανικό για όσους διαθέτουν εμπειρία στην εκχύλιση και θέλουν να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ.  

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η διαδικασία εκχύλισης σε ένα μεγάλο αριθμό συσκευών, τα βασικά στοιχεία που την απαρτίζουν, καθώς και την επίδρασή τους στην τελικά κούπα. 

Επιπλέον, αναλύεται η επιστημονική μέθοδος μέτρησης και καταγραφής της έντασης του καφέ, η ανάλυση του εκχυλισμένου καφέ και οι προσαρμογές που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη δημιουργία μιας γευστικής ισορροπημένης κούπας. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστάται η επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου Introduction to Coffee, Brewing Foundation και Sensory Skills Foundation

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 40 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 60 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 90 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης: Οι υποψήφιοι πρέπει να επιτύχουν ελάχιστη συνολική βαθμολογία 70%, για να ολοκληρώσουν επιτυχώς την πρακτική εξέταση.

 

Professional

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Brewing Professional αναπτύσσει τις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν στο επίπεδο Brewing Intermediate. Οι εκπαιδευόμενοι εξετάζουν σε βάθος τα στοιχεία της εκχύλισης του καφέ, τα αποτελέσματα της τροποποίησης των παραμέτρων εκχύλισης και τις μεθόδους ανάγνωσης τους διαγράμματος ελέγχου εκχύλισης του καφέ. Επίσης, εμβαθύνουν στο θέμα της ποιότητας του νερού και της επίδρασής του στην εκχύλιση.  

Τα ισχυρότερα εργαλεία που εξελίσσει ο επαγγελματίας σε αυτό το σεμινάριο είναι η αναλυτική σκέψη και η δυνατότητα να επεξεργάζεται και να διαχειρίζεται πληθώρα μεταβλητών.  

Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που αποκτώνται στο σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί τις δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω, βασιζόμενη στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του σεμιναρίου. 

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες

Προϋποθέσεις εγγραφής: Ολοκλήρωση του επιπέδου Brewing Intermediate.

Συστήνεται η παρακολούθηση των σεμιναρίων Brewing Foundation και Sensory Skills Foundation

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης:

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 40 (η κάθε ερώτηση έχει αξία έναν βαθμό)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 60 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτής εξέτασης): 80%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης:

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 190 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης: Συνολικός βαθμός 80%

Sensory Skills

Foundation

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Sensory Skills Foundation εξερευνά τα βασικά στοιχεία της αισθητηριακής αξιολόγησης με πρακτικό και διαδραστικό τρόπο. Διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γεύση και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση κατά την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του καφέ. Επίσης, προσφέρει πληροφορίες για τον κατανόηση των ιδιοτήτων του καφέ specialty, καθώς και μια επισκόπηση του τρόπου εφαρμογής του σε μια επιχείρηση. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 25 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 27 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 60%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 60 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 60%

 

Intermediate

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο επιπέδου Sensory Skills Intermediate βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο Sensory Skills Foundation. Είναι ιδανικό για όσους διαθέτουν εμπειρία στη γευσιγνωσία και θέλουν να αναπτύξουν τις αισθητηριακές δεξιότητες και τις γνώσεις τους για αυτήν την επιστήμη.

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της φυσιολογίας της γεύσης και του αρώματος, των τύπων αισθητηριακής ανάλυσης, της διαδικασίας μιας συνεδρίας γευσιγνωσίας, της ποικιλίας των χαρακτηριστικών του καφέ, της χρήσης του τροχού γευσιγνωσίας του SCA και του λεξικού αισθητηριακών όρων WCR.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστώνται τα σεμινάρια Introduction to Coffee, Sensory Skills Foundation και Green Coffee Foundation

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 35 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 37 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 60 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 70%

 

Professional

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Sensory Skills Professional βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάζονται στο σεμινάριο Sensory Skills Intermediate και προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο για υψηλού επιπέδου καθήκοντα στον τομέα της αισθητηριακής αξιολόγησης του καφέ.

Σε αυτό το διαδραστικό σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα της βιομηχανίας του καφέ και της αισθητηριακής αξιολόγησης, ενημερώνονται για την εφαρμογή της αισθητηριακής αξιολόγησης σε μια επιχείρηση, αποκτούν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να αρχίσουν να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις ιδιότητες του πράσινου καφέ και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ακριβής μέτρηση των χαρακτηριστικών των ροφημάτων καφέ. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να πραγματοποιούν αισθητηριακές μετρήσεις καφέ καθώς και να ερμηνεύουν τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων.

Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που αποκτώνται στο σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί τις δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω με βάση τις δραστηριότητες που εκτελούνται στη διάρκεια του σεμιναρίου.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες

Προϋποθέσεις εγγραφής: Sensory Skills Intermediate.

Προτείνονται επίσης τα σεμινάρια Roasting Intermediate και Green Coffee Intermediate

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 40 (η κάθε ερώτηση έχει αξία έναν βαθμό)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 42 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 80%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 145 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης: 80%

Green Coffee

Foundation

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Green Coffee Foundation έχει σχεδιαστεί για την παρουσίαση βασικών εννοιών σχετικά με την κατανάλωση πράσινου καφέ. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την εφοδιαστική αλυσίδα του specialty καφέ από την φάρμα έως την τελική κούπα, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας, της συγκομιδής, της επεξεργασίας, της ξήρανσης, της μεταφοράς, της αποθήκευσης και της παράδοσης. Επίσης, θα ενημερωθούν για τις αρχές της καλλιέργειας, επεξεργασίας, ταξινόμησης και διαχείρισης του εμπορίου του καφέ. Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί για άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρίας στον πράσινο καφέ. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία

Συνιστάται το σεμινάριο Introduction to Coffee

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 30 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 32 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 60%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 40 λεπτά

Βαθμός επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 60%

 

Intermediate

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο Green Coffee Intermediate βασίζεται στις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο σεμινάριο Green Coffee Foundation και προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο για πιο σύνθετες λειτουργίες που συναντώνται στην θεματολογία του πράσινου καφέ. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μια βαθύτερη γνώση στη βοτανολογία, την αγρονομία, την εποχικότητα, την επεξργασία, την αποστολή, την αποθήκευση, την αποκαφεϊνοποίηση, τις αγορές, τις πιστοποιήσεις, τις συναλλαγές και τη διαφοροποίηση της ποιότητας του καφέ. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι ενημερώνονται για τη διαλογή και τα ελαττώματα του καφέ, καθώς γνωρίζουν τις λειτουργίες των συμβάσεων πράσινου καφέ. 

Πληροφορίες σεμιναρίου

Διάρκεια σεμιναρίου: 14 ώρες

Προϋποθέσεις: Καμία.

Συνιστώνται τα σεμινάρια Introduction to Coffee, Green Coffee Foundation και Sensory Skills Foundation

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 45 (ένας βαθμός η κάθε μία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 47 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (online γραπτή εξέταση): 70%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 105 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 70%

 

Professional

Περιγραφή σεμιναρίου:

Το σεμινάριο Green Coffee Professional βασίζεται στις έννοιες και τις δεξιότητες που παρουσιάζονται στο σεμινάριο Green Coffee Intermediate και προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο για υψηλού επιπέδου καθήκοντα στο επάγγελμα του πράσινου καφέ.

Το περιεχόμενο αυτού του σεμιναρίου θέτει τον specialty καφέ σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, περιλαμβάνοντας περισσότερες πληροφορίες για τον καφέ που διατίθεται στο εμπόριο. Σε αυτό το διαδραστικό σεμινάριο καλύπτονται βασικές πτυχές της βοτανολογίας του καφέ, η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση φάρμας, οι μεθοδολογίες επεξεργασίας, συνηθισμένα αισθητηριακά ελαττώματα, η ανάλυση δείγματος, οι αγορές συμβολαίων στο εμπόριο πράσινου καφέ, η διαχείριση χαρτοφυλακίου, οι συντελεστές του κόστους παραγωγής πράσινου καφέ, και οι αξιολογήσεις προμηθευτή.

Η γραπτή εξέταση ελέγχει τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί από το σεμινάριο, ενώ η πρακτική εξέταση αξιολογεί την ικανότητα του εκπαιδευόμενου να αναγνωρίζει ελαττώματα, να πραγματοποιεί διαδικασίες δειγματοληψίας και ανάλυσης της, να δημιουργεί πρότυπα για έναν πελάτη, και να λαμβάνει αποφάσεις αγοράς.

Πληροφορίες σεμιναρίου:

Διάρκεια σεμιναρίου: 21 ώρες

Προϋποθέσεις: Green Coffee Intermediate.

Συνιστώνται τα σεμινάρια Sensory Skills Intermediate και Roasting Intermediate.

Πληροφορίες γραπτής εξέτασης

Συνολικός αριθμός ερωτήσεων online γραπτής εξέτασης: 50 (ένας βαθμός η καθεμία)

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος online γραπτής εξέτασης: 60 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (γραπτή εξέταση μέσω διαδικτύου): 80%

Πληροφορίες πρακτικής εξέτασης

Συνολικός επιτρεπόμενος χρόνος πρακτικής εξέτασης: 210 λεπτά

Βαθμολογία επιτυχούς ολοκλήρωσης (πρακτική εξέταση): 80%

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ

Εκπαιδευτικά Κέντρα

Η Nestlé Professional διαθέτει 5 πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα (Premier Training Campuses) στις εγκαταστάσεις της.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ